Doelpuntenregen in BeNe League, dubbele cijfers Standard

24 februari 2015, 21:47   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 00:57

Leider in het klassement Standard Liège heeft hard uitgehaald in de BeNe League. De Waalse ploeg bereikte dinsdag in de uitwedstrijd tegen OH Leuven de dubbele cijfers: 0-10. Ook achtervolgers Ajax en FC Twente boekten ruime zeges. De Amsterdammers wonnen met 1-6 bij ADO Den Haag, de Tukkers vloerden PSV/FCE met 4-0.

Met één punt uit vijftien wedstrijden en doelcijfers van 9-47 staat Leuven kansloos laatste in de Belgisch-Nederlandse vrouwencompetitie. En dus had Standard in de studentenstad een ideale gelegenheid om aan het doelsaldo te werken en daarvan maakte de koploper gretig gebruik. Bij rust leidde Standard al met 0-6 in Leuven, na de pauze volgden er nog vier treffers waarmee de dubbele cijfers werden bereikt. De Nederlandse Vanity Lewerissa (foto) maakte een hattrick, net als Tessa Wullaert.

Door een rode kaart van keepster Denise Koorevaar in de derde minuut had Ajax in vrijwel de volledige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een speelster meer. Via Tessel Middag werd het ook al in de vierde minuut 0-1 voor de bezoekers, maar Tessa Oudejans herstelde in de zestiende minuut het evenwicht namens het ADO-tiental. Uiteindelijk won Ajax toch ruim, door goals van Chantal de Ridder (2), Lois Oudemast, Anouk Hoogendijk en Kelly Zeeman werd het 1-6.

FC Twente was voor eigen publiek al binnen twintig minuten klaar met PSV/FCE. Toen stonden de Tukkers al met 3-0 voor. Anouk Dekker brak in de negende minuut de ban, Yana Daniels en Jill Roord voerden de marge verder op. Ellen Jansen bepaalde na een uur de eindscore op 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen