FA frustreert Chelsea met twee duels schorsing Matic

24 februari 2015, 18:47

De Engelse voetbalbond FA heeft besloten om de schorsing van Nemanja Matic terug te brengen tot twee wedstrijden, in plaats van de gebruikelijke drie bij een directe rode kaart. Chelsea, de werkgever van de Servische middenvelder, is echter nog niet tevreden.

Chelsea wilde dat de rode kaart van Matic geseponeerd zou worden. De oud-speler van Vitesse werd afgelopen zaterdag in de Premier League-wedstrijd tegen Burnley FC (1-1) van het veld gestuurd omdat hij Ashley Barnes omver had gelopen. Matic had kort daarvoor een horrortrap van de Burnley-speler te verwerken gekregen en ging naar aanleiding daarvan verhaal halen. De scheidsrechter vond Matic' reactie te agressief en trok daarom rood.

"We zijn enorm teleurgesteld en gefrustreerd", meldt Chelsea via de officiële kanalen. De Londense club had op meer begrip voor de reactie van Matic gerekend, gezien de overtreding op hem van Barnes. "In onze ogen moeten de scheidsrechters en voetbalautoriteiten meer doen om spelers op elk niveau te beschermen tegen gevaarlijke tackles. Deze beslissing bewijst ook duidelijk dat er meer consistentie in het tuchtproces moet komen."

"De aard van de tackle is geen rechtvaardiging voor de agressieve reactie van Matic", legt Roger Burden, de voorzitter van de tuchtcommissie van de FA, uit op de website van de Engelse voetbalbond. Toch is de straf van Matic met één duel teruggebracht, 'gezien de aard van het contact met Barnes'. "Een schorsing van drie wedstrijden zou te overdreven zijn geweest."

Matic mist door de straf de League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur van komende zondag. Ook in de derby tegen West Ham United, volgende week dinsdag, blijft hij aan de kant.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen