Jong Twente wint, Jong Ajax gelijk, Jong PSV verliest

23 februari 2015, 22:02   Bijgewerkt: 23 februari 2015, 22:56

De beloftenelftallen van Ajax, PSV en FC Twente hebben maandagavond wisselvallig gepresteerd in de Jupiler League. Jong FC Twente wist De Graafschap te verslaan, Jong Ajax bleef in eigen huis steken op een gelijkspel tegen FC Den Bosch en Jong PSV moest in het Jan Louwers Stadion het onderspit delven tegen FC Oss.

Ruim anderhalf seizoen spelen de beloften van Ajax, PSV en Twente nu in de Jupiler League. Het is een mooie gelegenheid om spelers ervaring en/of ritme te laten opdoen. Bij Ajax speelden Diederik Boer, Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Richairo Zivkovic maandag, bij Twente stonden Dico Koppers, Kasper Kusk en Ryo Miyachi in de basis en bij PSV was Marcel Ritzmaier de meest opvallende naam in de opstelling.

Jong Twente presteerde het beste van de beloftenteams. Het won met 3-1 van De Graafschap. Miyaichi legde met een heerlijke treffer de basis voor de zege. Na de 1-0 van de Japanner herstelde Jerry van Ewijk vanaf elf meter het evenwicht, maar zorgden Kasper Kusk en Jari Oosterwijk voor de overwinning. Oosterwijk maakte maar liefst zes doelpunten in de afgelopen vijf duels.

Jong Ajax wist in de Amsterdam ArenA in een weinig verheffende wedstrijd niet voorbij Den Bosch te geraken. Het hield wel een punt over aan het duel. Dat lukte Jong PSV niet tegen Oss. Ritzmaier pegelde de Eindhovenaren nog wel op 1-0, maar Istvan Bakx, Ryan Sanusi en Johnatan Opoku keerde het tij namens de bezoekers: 1-3. Bij Jong PSV was de terugkeer van Steven Bergwijn wel een lichtpuntje. Hij speelde een uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen