Ontlading bij Immers na ontsnapping: "Alles kwam boven"

23 februari 2015, 07:48

Eén helft leek het erop alsof Feyenoord tegen een enorme afgang aan zou lopen tegen stadgenoot Excelsior. In de stadsderby stond het zondagmiddag na 45 minuten 0-2 voor de bezoekers, een stand waarop gezien het belabberde spel van Feyenoord weinig af te dingen viel. Na de pauze trok een verbeten Feyenoord deze situatie recht.

"Het was Feyenoord-onwaardig wat wij lieten zien", zegt middenvelder Lex Immers op de website van zijn club over de beroerde eerste helft. "Feyenoord staat voor strijd, voor vechtlust, voor geen woorden maar daden. Dat alles was bij ons voor rust ver te zoeken. Hoe dat kan is een goede vraag, zeker omdat het vorige week tegen Heracles ook al niet goed was."

In de rust van de derby werd de selectie verbaal op scherp gezet. Niet eens door coach Fred Rutten, maar door elkaar. "De trainer hoefde eigenlijk niets te zeggen, de spelers hebben elkaar zélf de waarheid gezegd. Hoe slecht we ook speelden, ik vond het positief om te zien dat we wat dat betreft zelf onze verantwoordelijkheid hebben genomen. Iedereen besefte dat we veel meer moesten brengen om deze wedstrijd te winnen."

Na rust boog Feyenoord de achterstand om in een zege. Uiteindelijk was het Immers die, ruim tien minuten voor tijd, het winnende doelpunt wist te maken voor de thuisploeg. "In het veld praatte ik voortdurend tegen mezelf. Kom op, buig die wedstrijd alsnog om in drie punten. Puur om mezelf verder op te peppen. Toen kwam de voorzet van Rick Karsdorp en kon ik 'm binnen koppen, al zat er nog behoorlijk veel effect aan de bal. Een lekker gevoel om matchwinner te zijn, maar dit is een echte teamprestatie. Vandaar dat we na afloop ook op het veld even bij elkaar kwamen. Alles kwam boven, we hebben laten zien dat we echt een team zijn", vindt de Hagenaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen