Dijkhuizen baalt van verlies na 'geweldige' eerste helft

Dijkhuizen baalt van verlies na 'geweldige' eerste helft

22 februari 2015 – Excelsior was in de Rotterdamse derby tegen Feyenoord hard op weg naar een stunt, toen het met een 0-2 voorsprong in de rust de kleedkamer opzocht. Na de pauze gaven de Kralingers de punten toch nog weg, tot teleurstelling van trainer Marinus Dijkhuizen. Hij vond dat zijn team op basis van het eerste bedrijf meer had verdiend dan de 3-2 nederlaag.

"We speelden een geweldige eerste helft, deden vrijwel alles goed en waren effectief", zegt Dijkhuizen tevreden tegen RTV Rijnmond. "In de eerste helft mankeerde er niets aan, maar na de rode kaart weet je dat het moeilijk gaat worden. Er kwamen zo veel kansen, dan moet je blij zijn als je nog een punt kunt halen. We waren alleen maar het tegenhouden. Het is zuur, want ik denk dat wij wel een puntje verdiend hadden vandaag."

Tom van Weert, die beide Excelsior-doelpunten maakte, baalt stevig. "Iedereen zat kapot, het was heel treurig in de kleedkamer", treurt hij. "De rode kaart was voor ons het breekpunt van de wedstrijd. Na die kaart was het 2-1 en moesten wij nog lang verder met tien man. Dat heeft ons vandaag deze nederlaag bezorgd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020