Guidetti en Van Dijk belangrijk bij ruime zege Celtic

22 februari 2015, 16:31

John Guidetti heeft wederom doel getroffen voor Celtic. De oud-Feyenoorder maakte zondag één van de treffers in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Hamilton Academical. Guidetti scoorde afgelopen donderdag al de belangrijke gelijkmaker tegen Internazionale (3-3) in de heenronde van de Europa League-tweede ronde.

Guidetti kwam in de 78ste minuut op het scoreformulier tegen Hamilton. Het was de zevende competitietreffer van het seizoen voor de Zweedse aanvaller. Kris Commons (2) en Stefan Johansen maakten de andere goals voor Celtic. Deze vielen allemaal in de tweede helft. Virgil van Dijk was de aangever bij de 1-0 van Commons. De verdediger had een basisplaats bij de thuisclub, aan de kant van de bezoekers gold hetzelfde voor Nigel Hasselbaink.

Door de winst neemt Celtic een voorsprong van drie punten op nummer twee Aberdeen. De grootmacht uit Glasgow heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.