Rabiot gidst PSG naar comfortabele thuisoverwinning

21 februari 2015, 18:58

Paris Saint Germain heeft zaterdag een comfortabele overwinning geboekt in de Ligue 1. De Parijzenaars wisten zaterdag in het eigen Parc des Princes met 3-1 te zegevieren over Toulouse FC. De ploeg van coach Laurent Blanc gaat nu voor even aan kop in Frankrijk, maar Olympique Lyon (Nantes, thuis) en Olympique Marseille (St. Etienne, uit) kunnen dit weekend nog passeren.

PSG had de overwinning voor een groot gedeelte te danken aan een weergaloze Adrien Rabiot. Het negentienjarige Franse supertalent tekende op assists van respectievelijk Zlatan Ibrahimovic en Javier Pastore voor de 1-0 en de 2-0. Nadat Wissam Ben Yedder voor de aansluiting had gezorgd namens de bezoekers uit Toulouse, goide verdediger Thiago Silva de wedstrijd een kwartier voor het einde in het slot, door de 3-1 te maken.

Ibrahimovic kon tegen Toulouse nog gewoon spelen, want zijn schorsing gaat later pas in. Hij werd deze week door de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond voor twee duels geschorst, naar aanleiding van zijn gedrag in het duel met Saint-Etienne van eind januari. Hij mist de duels met AS Monaco, op 1 maart (competitie) en 4 maart (beker).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen