Man United wederom met lege handen tegen Swansea

21 februari 2015, 18:08   Bijgewerkt: 21 februari 2015, 18:19

Manchester United is voor de tweede maal dit seizoen tegen een nederlaag tegen Swansea City aangelopen. In de seizoensouverture ging de formatie van manager Louis van Gaal op het eigen Old Trafford met 1-2 ten onder tegen de ploeg uit Wales, ditmaal eindigde het treffen in het Liberty Stadium in dezelfde cijfers.

Het is een bevestiging van het feit dat Man United er dit seizoen maar niet in slaagt om een echt goede serie zonder probleemloze overwinningen neer te zetten. In november en december boekten The Mancunians wel zes achtereenvolgende zeges, maar toen was het spel nog niet echt om over naar huis te schrijven. Het werd daarna ook niet beter, waardoor wisselvalligheid troef bleef bij Van Gaal en co. Swansea profiteerde daar dit weekend optimaal van.

Man United was wel de ploeg die het spel maakte, Swansea wachtte voornamelijk af. Ander Herrera schoot United binnen een half uur spelen op voorsprong na een assist van de ongelukkig spelende miljoenenaankoop Angel Di Maria, maar dit was gek genoeg precies wat Swansea nodig had. De thuisploeg gooide de schroom van zich af en stoomde binnen twee minuten alweer naar een gelijke stand. Sung-yueng Ki herstelde het evenwicht.

Jonjo Shelvey was bij de eerste treffer van Swansea de aangever en in de tweede helft leek hij de man te zijn die de ploeg van manager Gary Monk op voorsprong bracht. Zijn schot werd echter getoucheerd door Bafétimbi Gomis, die daarom als doelpuntenmaker vermeld wordt op het scoreformulier. Na de voorsprong van Swansea had Man United, waar Robin van Persie en Daley Blind de hele wedstrijd speelden, te veel moeite om door de muur van de thuisclub heen te breken.

Het is een zure nederlaag voor Man United, aangezien Arsenal dankzij een zege op Crystal Palace (1-2) gepasseerd is en Southampton ook nog de vierde plaats kan overnemen. Het elftal van coach Ronald Koeman staat slechts één punt achter op de equipe uit Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen