Geniale Pirlo voorkomt stunt Emanuelson

20 februari 2015, 22:41

Een enorme stunt van Atalanta in de Serie A is uitgebleven. Op bezoek bij koploper Juventus nam de ploeg uit Bergamo een 0-1 voorsprong, maar de thuisploeg trok deze situatie nog voor rust recht. Good-old Andrea Pirlo maakte op slag van rust het, achteraf gezien, winnende doelpunt voor de Oude Dame: 2-1.

Bij Atalanta stond Urby Emanuelson, in de winter overgekomen van AS Roma, voor het eerst in de basis. Hij beschaamde dit vertrouwen van de coach niet en verzorgde de assist bij de 0-1, zijn corner werd ingekopt Migliaccio. Een sensatie hing in de lucht, maar het antwoord van Juventus liet niet lang op zich wachten. Na een gelijkmaker van Fernando Llorente maakte Pirlo op geweldige wijze de 2-1. Het schot van de spelmaker zeilde in de bovenhoek, onhoudbaar voor Atalanta-doelman Marco Sportiello.

Door de zege is Juventus nu tien punten los van AS Roma, dat één duel minder speelde.