Go Ahead heeft basis: "Nu zaak om dat te verzilveren"

Go Ahead heeft basis: "Nu zaak om dat te verzilveren"

20 februari 2015 – Go Ahead Eagles begint met een goed gevoel aan de laatste elf wedstrijden van de competitie, gezien het optreden tegen Ajax en PEC Zwolle. Van de Amsterdammers werd op het nippertje verloren, aartsrivaal Zwolle werd een week later wel knap verslagen. Zaterdag krijgt Go Ahead bezoek van AZ.

AZ speelt na de winterstop in een ander systeem dan daarvoor, maar Go Ahead-coach Foeke Booy is daar niet mee bezig. "We moeten niet alleen naar AZ kijken, we moeten vooral naar onszelf kijken", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. "Wij hebben in de laatste twee wedstrijden aangetoond dat we het iedereen lastig kunnen maken, zowel uit als thuis. We hebben een Go Ahead gezien dat met risico naar voren durft te spelen en niet veel weggeeft. We hebben na de winterstop al drie keer de nul gehouden, maar creëren ook weer volop kansen. Ook tegen de nummer twee (Ajax, red.), ook tegen de nummer vijf (Zwolle, red.). Dit is de manier om lijfsbehoud te bewerkstelligen, we hebben de basis gelegd, nu is het zaak het met elkaar te verzilveren."

Go Ahead mist tegen AZ Mawouna Amevor, Lesly de Sa en Robin van der Meer, maar de twee eerstgenoemden haken binnenkort weer aan bij de beloften.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020