Maaskant laat Ten Rouwelaar staan: "Kritiek is terecht"

19 februari 2015, 16:24

Bezig aan een goed seizoen is Jelle ten Rouwelaar niet bepaald, de doelman van NAC Breda ging al meerdere keren in de fout. Ook afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (3-2 verlies) maakte de routinier op een cruciaal moment een slippertje, maar coach Robert Maaskant laat hem vooralsnog staan.

Het is voor Maaskant nog geen optie om Ten Rouwelaar te passeren, zegt hij bij Omroep Brabant. "Dat vind ik wat onredelijk. Als dat aan de orde zou zijn, dan moet je ook vervanging klaar hebben staan. Van de keepers die wij hebben, is Ten Rouwelaar nog steeds de beste keus. Andries Noppert is nog in opleiding en Gabor Babos is nog niet fit genoeg om dit nu aan te kunnen. Bovendien heeft Jelle een enorme staat van dienst."

Toch snapt Maaskant dat er kritiek is op de keeper. "Ik vind die kritiek wel terecht. Jelle weet het zelf ook, hij is daar heel open in. In Den Haag ging hij bij de tweede goal niet vrijuit en een keeper wordt afgerekend op dat soort momenten. Hij trekt zich die kritiek ook aan. Hij is nu met een ander trainingsschema bezig om de scherpte terug te krijgen die hij altijd had", aldus de coach. Naast Ten Rouwelaar krijgt ook de nieuwe spits Guyon Fernandez regelmatig kritiek van de achterban. "Bij Guyon is die kritiek ook gewoon terecht", vindt Maaskant. Daar hadden wij en hijzelf ook meer van verwacht. Maar er zijn wel wat verzachtende omstandigheden aan te voeren. In de beginfase was hij niet honderd procent fit en speelde het elftal niet het soort voetbal waarmee hij makkelijk in stelling gebracht kan worden. Al die voorwaarden komen steeds dichterbij. Hij komt in vorm."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen