AZ legt doorgebroken Dos Santos tot 2019 vast

19 februari 2015, 16:00

AZ kan ook de komende jaren genieten van Dabney dos Santos. De pas 18-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding, sinds dit seizoen basisspeler, heeft een nieuw contract getekend. Hij ligt nu tot medio 2019 vast, meldt de Alkmaarse club. "Wij hopen dat hij de komende jaren een belangrijke speler voor het eerste van AZ gaat worden", laat directeur voetbalzaken Earnest Stewart weten op de website van AZ.

AZ plukte Dos Santos in 2008 weg bij Zeeburgia. De middenvelder doorliep de hele jeugdopleiding, debuteerde dit seizoen in het eerste en veroverde meteen een basisplaats. "Met Dabney dos Santos hebben we een heel grote belofte langer aan ons gebonden", zegt Stewart tevreden. "In de jeugdopleiding stond Dabney al bekend als zeer talentvol; iets dat hij dit seizoen aan het grote publiek laat zien. Hij is een dynamische aanvallende middenvelder, met veel techniek, snelheid en loopvermogen. Daarnaast kan hij ook op de flanken uit de voeten. Wij hopen dat hij de komende jaren een belangrijke speler voor het eerste van AZ gaat worden."

"Dit is een nieuw hoogtepunt in mijn carrière", zegt Dos Santos, in veertien duels goed voor één goal en vier assists. "Sinds ik vorig seizoen met het eerste mee mocht naar PAOK is het snel gegaan. Dit seizoen heb ik onder trainer John van den Brom mijn debuut gemaakt en nu heb ik het gevoel dat ik er echt bij hoor. Ik ben er trots op dat ik als exponent van de AZ Jeugdopleiding ben doorgebroken. Uit de gesprekken met AZ blijkt dat de club veel vertrouwen in me heeft. Ik hoop dat vertrouwen de komende jaren waar te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen