De Zeeuw zet NAC op scherp: "Beetje te braaf en te lief"

19 februari 2015, 14:56

Demy de Zeeuw ontpopt zich tot inspirator van NAC Breda. De middenvelder bewees vorige week tegen ADO Den Haag al op voetballend gebied van grote waarde te zijn, maar wil nu ook het mentale aspect van de dolende ploeg verbeteren. Er moet weer met vertrouwen en overtuiging gevoetbald worden, vindt hij.

NAC Breda speelt vrijdag in eigen huis tegen SC Cambuur. Vanaf de eerste minuut moet de ploeg uitstralen dat er niets te halen valt voor de tegenstander, vindt de voormalig Oranje-international. "Bij de thuiswedstrijden die ik van NAC heb gezien, is het even vijf minuten druk zetten en dan gaat het er weer af", legt De Zeeuw bij Omroep Brabant de vinger op de zere plek. "Maar we moeten dat minimaal een helft volhouden en liefst negentig minuten. Je moet wel laten zien waar je voor speelt. En of je nou op de zestien druk zet of op de middellijn maakt niet uit. Je moet gewoon fel zijn en het publiek achter je krijgen. Dat is kwaliteit, maar ook mentaliteit."

"Ik vind het allemaal een beetje te braaf en te lief", zegt hij over NAC. "Als je ziet op welke plek we staan, dan moet je vrijdag de overtuiging hebben dat je gaat winnen. Anders wordt het een heel moeilijk verhaal. Dan heb je nog tien wedstrijden om tegen degradatie te strijden in plaats van het ontlopen van de nacompetitie."

De middenvelder weet zeker dat zijn ploeg drie punten kan pakken tegen SC Cambuur. "Ik ben er inderdaad nog steeds van overtuigd dat we gaan winnen. Als je daar niet in gelooft, hoef je ook niet te spelen. We moeten gewoon eens winnen en ik denk dat Cambuur daar een ideale tegenstander voor is", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen