Cambuur geeft Groningen tip: "Onze eerste helft terugkijken"

19 februari 2015, 13:31

Na de derby tegen SC Cambuur staat komend weekend opnieuw een duel met een streekgenoot op het programma voor sc Heerenveen. De Friezen nemen in het de 'derby van het noorden' op tegen FC Groningen. In aanloop naar dat duel voorziet Cambuur-keeper Leonard Nienhuis zijn oude club van advies.

"Je moet ze bij de strot pakken, vol druk zetten", zegt de in Groningen geboren Nienhuis, momenteel eerste keeper van SC Cambuur, in gesprek met RTV Noord. "Als je ze laat voetballen krijg je een lastige middag. Misschien moeten ze bij FC Groningen onze eerste helft tegen Heerenveen maar even terugkijken."

Cambuur won afgelopen weekend, na twee vroege goals, met 2-1 van sc Heerenveen. Nienhuis verwacht dat ook FC Groningen erin slaagt om drie punten te pakken tegen de ploeg van coach Dwight Lodeweges, zegt hij. Cambuur-coach Henk de Jong verwacht een gelijkspel, al geeft hij FC Groningen een goede kans op de winst. "Groningen heeft geluk dat een aantal waardevolle spelers van Heerenveen niet meedoen", verwijst de trainer naar de absentie van middenvelder Sam Larsson (geblesseerd) en verdediger Kenny Otigba (geschorst).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen