Real Madrid op rozen na overwinning in Duitsland

18 februari 2015, 22:49   Bijgewerkt: 19 februari 2015, 01:05

Real Madrid heeft woensdagavond een uitstekende uitgangspositie verworven in de achtste finale van de Champions League. De Spaanse topclub boekte een 0-2 uitoverwinning op Schalke 04, waardoor het zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over de return in Bernabéu (10 maart). Cristiano Ronaldo opende in de eerste helft de score, Marcelo verdubbelde in het tweede bedrijf de marge. Klaas-Jan Huntelaar viel binnen een half uur spelen uit met een blessure.

Vorig jaar ontmoetten Schalke 04 en Real Madrid elkaar ook in de achtste finale van de Champions League. Het werd toen een regelrecht drama voor de Duitsers, die in de eigen Veltins-Arena met maar liefst 1-6 werden afgedroogd. Een dergelijke afstraffing werd het ditmaal niet, maar Schalke lijkt na het eerste deel van de confrontatie met de Madrilenen plaatsing voor de kwartfinale van het prestigieuze toernooi al wel uit het hoofd te kunnen zetten. Real Madrid domineerde en controleerde, Schalke deelde slechts een paar speldenprikken uit.

Huntelaar had al wel van zich doen spreken tegen zijn oude club. Na 25 minuten spelen, vlak nadat Dennis Aogo voor het eerste gevaar van de wedstrijd had gezorgd, testte hij Iker Casillas met een hard schot. De goalie van Real wist echter redding te brengen en in de tegenaanval wisten de Madrilenen vervolgens wél tot scoren te komen. Cristiano Ronaldo knikte een voorzet van Daniel Carvajal keurig tegen de touwen. Bij de eerste kans was het zodoende meteen prijs voor de bezoekers. Ronaldo maakte een einde aan een persoonlijke doelpuntendroogte van bijna vijf uur. Zijn treffer ging bovendien om twee redenen de boeken in: hij heeft nu in twaalfs achtereenvolgende CL-uitwedstrijden gescoord (record) en evenaarde bovendien Lionel Messi en Raúl met 76 goals in alle Europese competities.

Derhalve lijkt het voor Real Madrid een koud kunstje om zich te plaatsen bij de laatste acht. Vorig jaar kroonden de Madrilenen zich tot de koning van het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen