Manchester United ontsnapt na discutabele goals

16 februari 2015, 22:42

Manchester United is aan een blamage ontsnapt in de achtste finales van de FA Cup. De ploeg van manager Louis van Gaal maakte maandag op visite bij derdeklasser Preston North End weinig indruk en kwam bovendien met 1-0 achter, maar uiteindelijk werd in de laatste 25 minuten orde op zaken gesteld: 1-3. In de kwartfinale wacht titelverdediger Arsenal.

Manchester United speelde vooral een zwakke eerste helft in het Deepdale Stadium. In de eerste 45 minuten werd niet één keer op het doel van Preston North End geschoten. Dat zal wellicht te maken hebben gehad met de afwezigheid van Robin van Persie. De Nederlandse spits gold als een twijfelgeval voor de bekerwedstrijd en bleek niet fit genoeg voor een plek in de selectie van Van Gaal. Daley Blind had wel een basisplaats bij de bezoekers uit Manchester.

Preston North End bleef voor de pauze dus eenvoudig overeind en kwam kort na de doelwissel zelfs op voorsprong. Een inzet van Scott Laird werd door Luis Antonio Valencia van richting veranderd, waardoor ManU-keeper David De Gea het nakijken had. Na een uur was Van Gaal het matige spel van zijn elftal zat. De oefenmeester slachtofferde Radamel Falcao, die daar gezien zijn gezichtsuitdrukking duidelijk niet van gediend was.

Vanuit de dug-out zag Falcao Manchester United wel de opgelopen schade herstellen. Maar met een beetje pech had de arbitrage bij alle drie de treffers van The Red Devils het feestje geannuleerd. Bij de gelijkmaker van Ander Herrera in de 65ste minuut stond Wayne Rooney in de ogen van de Preston North End-defensie hinderlijk buitenspel, maar de wedstrijdleiding ging daar niet in mee.

Zeven minuten later tekende Marouane Fellaini voor de 1-2. Maar bij zijn eerste poging, een kopbal, duwde de middenvelder tegenstander Tom Clarke weg. De inzet werd gekeerd door keeper Thorsten Stuckmann, maar omdat de scheidsrechter het duwtje van Fellaini niet bestrafte, kon de Belg in de rebound de 1-2 laten aantekenen. In de 88ste minuut verzorgde Rooney het slotakkoord, na een schwalbe. De aanvaller ging in duel met Stuckmann, zonder dat er sprake was van contact, naar het gras en verdiende daarmee een penalty. Die schoot hij zelf overtuigend binnen, eindstand 1-3.