Roma valt tegen, Inter en Lazio winnen buitenshuis

15 februari 2015, 17:07   Bijgewerkt: 15 februari 2015, 20:30

AS Roma heeft zondagmiddag dure averij opgelopen in de Serie A. De Giallorossi kregen het in het eigen Stadio Olimpico niet voor elkaar om van hekkensluiter Parma te winnen, waardoor lijstaanvoerder Juventus later op de dag haar voorsprong op de achtervolger kan vergroten. Internazionale (1-4 bij Atalanta), Lazio Roma (0-1 bij Udinese) en Genoa (5-2 tegen Hellas Verona) wisten wel drie punten bij te schrijven.

Roma had in eigen huis een duidelijk overwicht op het veld, maar kon dit niet tot expressie brengen in de score. Parma, dat slechts negen punten in 22 wedstrijden had verzameld, hield knap stand in de Italiaanse hoofdstad. Dat de bezoekers uit de regio Emilia-Romagna geen schot op doel wist te produceren, zal ze weinig hebben uitgemaakt. Een punt bij de nummer twee is voor hen gewoon een bonuspunt. De thuisploeg kreeg wel genoeg kansen om te winnen. Ashley Cole was het meest dichtbij, met een kopbal op de lat. De remise houdt in dat de Romeinen een slechte generale kennen voor het Europa League-duel met Feyenoord van komende donderdag.

In het lichtblauwe gedeelte van Roma was het wél feest. Lazio wist namelijk wel te zegevieren en heeft daardoor beslag gelegd op de vijfde plaats. Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de reservebank wonnen de Biancocelesti met 0-1 bij Udinese, dankzij een benutte strafschop van de Italiaanse international Antonio Candreva. Genoa blijft in het spoor (twee punten achter) van Lazio, dankzij een 5-2 zege op Hellas Verona. AC Milan-huurling Mbaye Niang was de gevierde man met twee treffers. Luca Toni wist ook tweemaal te scoren, aan de zijde van Verona.

Juventus kruist zondagavond de degens met Cesena (uit). Wint de koploper deze wedstrijd, dan bedraagt de marge met Roma alweer negen punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen