Bacuna helpt Villa fraai naar kwartfinale FA Cup

15 februari 2015, 15:29

Aston Villa heeft zich zondagmiddag een plaats bij de laatste acht van de FA Cup verschaft. De ploeg uit Birmingham zegevierde op het eigen Villa Park met 2-1 over Leicester City. Leandro Bacuna speelde een glansrol bij The Villans, waar de nieuwe manager Tim Sherwood voor het eerst in de dug-out zat.

Het was tot dit weekend nog niet het seizoen van Bacuna. De oud-speler van FC Groningen kwam vorig seizoen tot 28 optredens voor Villa, waarin hij vijf keer wist te scoren. Dit seizoen kreeg hij in slechts zeven competitiewedstrijden de kans, waarvan één keer in de basis. In de vijfde ronde van de FA Cup mocht hij weer eens vanaf de aftrap opdraven en hij greep deze kans met beide handen aan.

Na bijna 70 minuten spelen brak Bacuna de ban namens Villa. Na een passje van ploeg- en landgenoot Ron Vlaar, die geen fysieke klachten meer heeft en ook weer in de basis kon beginnen, maakte hij op fraaie wijze de 1-0. Hij krulde de bal met hoge snelheid de verre hoek in.

Toen Scott Sinclair de marge vlak voor tijd verdubbelde, was de wedstrijd gespeeld. Het doelpunt van Andrej Kramaric kwam voor Leicester te laat om nog kans te maken op overleving in het prestigieuze bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen