Armoedig Milan stelt wederom teleur in San Siro

15 februari 2015, 14:29   Bijgewerkt: 15 februari 2015, 15:52

AC Milan is er wederom niet in geslaagd om in eigen huis van een laagvlieger in de Serie A te winnen. De Rossoneri speelden uitermate zwak tegen Empoli, dat brutaal voor de dag kwam in San Siro, en mochten hun handjes dichtknijpen met een gelijkspel. Door het magere resultaat, het onthutsend zwakke spel en de nodige personele problemen blijft de ellende zich opstapelen in het rood-zwarte gedeelte van Milaan.

Het is onwerkelijk, maar de spelers van Empoli stapten met duidelijk zichtbaar teleurgestelde gezichten van het veld af in Milaan. De tijden zijn duidelijk veranderd en dat wordt wekelijks pijnlijk onderstreept door Milan. Waar ploegen als Empoli vroeger met gemak opzij werden gezet in het eigen stadion, durven lager geklasseerde ploegen in de modestad nu voor een overwinning te gaan. Het lukte clubs als Sassuolo en Atalanta Bergamo dit seizoen al en ook Empoli kwam aardig in de buurt.

Hoewel de bezoekers uit Toscane in de eerste helft al het betere van het spel hadden, kwam Milan op voorsprong. Mattia Destro tikte zijn eerste doelpunt voor Milan binnen, uit een lage voorzet van Giacomo Bonaventura. Het was het tweede optreden van Destro in het rood-zwarte shirt. Hij debuteerde tegen Parma en vorige week was hij geschorst tegen Juventus. Hij wist zijn eerste kans van de wedstrijd meteen te verzilveren, een goede spitsengoal. Het was loon naar werken, hij werkte zich namelijk een slag in de rondte.

Voor de openingstreffer was Empoli al twee keer dicht bij een doelpunt geweest. Mario Rui maakte bijna een wereldgoal van 40 meter afstand en stuitte later op Milan-goalie Diego López. In de tweede helft kreeg Empoli wél waar het recht op had: de gelijkmaker. Massimo Maccarone knikte een voorzet van Elseid Hysaj knap via de grond tegen de touwen: 1-1. De bezoekers gingen nog bijna met een overwinning naar huis. Diego López blunderde vlak voor tijd met een slechte uittrap en Francesco Tavano leek hiervan te profiteren. Met een redding leek López zijn fout te herstellen, maar hij maakte hands omdat hij de bal buiten de zestien met zijn hand toucheerde. Hij kon zodoende met rood vertrekken.

Met tien man kon Milan net zo weinig als met elf spelers op het veld. Het was pijnlijk om te zien. Tot overmaat van ramp moesten beide centrale verdedigers, Alex en Gabriel Paletta, met blessures worden gewisseld. Nee, het wordt er niet beter op voor Milan, dat steeds verder in de middenmoot zakt. Als Internazionale en Udinese winnen, komt Milan zelfs twaalfde te staan.

De van een blessure herstelde Nigel de Jong was de aanvoerder van Milan, waar Marco van Ginkel niet in actie kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen