Heracles verslaat wankelend Feyenoord op wilskracht

14 februari 2015, 20:26   Bijgewerkt: 14 februari 2015, 21:02

Heracles heeft de eerste overwinning van het jaar binnengesleept. Feyenoord werd in Almelo met 2-0 verslagen dankzij strijd, combinaties en gretigheid. De Rotterdammers zaten totaal niet in de wedstrijd en wisten slechts één kans te creëren.

Het jaar 2015 is vooralsnog allesbehalve een succes voor de thuisploeg. De wedstrijden tegen Excelsior, FC Twente, AZ én Willem II gingen allemaal verloren. En dat terwijl de punten keihard nodig zijn op de op-een-na-laatste plek op de ranglijst. Hekkensluiter FC Dordrecht stond voorafgaand aan dit duel nog maar vijf punten achter en ontvangt het kwakkelende FC Utrecht dit weekend in eigen huis. De druk op Heracles neemt wekelijks toe.

Terwijl iedereen eigenlijk al bezig was met de rust en nog een paar drankjes ging halen, was het plotseling raak. Een knotsgek doelpunt dat uit het niets viel. Heracles mocht nog een keer ingooien en koos opnieuw voor de verre worp. Wout Weghorst verlengde half, waarna Terence Kongolo totaal niet communiceerde richting Kenneth Vermeer. De centrale verdediger van Feyenoord kon de bal gewoon laten rollen voor zijn doelman, maar hij besloot 'm weg te schieten. Bryan Linssen zat er simpel tussen en schoot via een soort karatetrap op zeer knappe wijze onderkant-lat binnen: 1-0. Het perfecte moment voor de thuisploeg om op voorsprong te komen.  

Je zou verwachten dat Heracles het rustiger aan wilde gaan doen na de theepauze. Maar dat was juist niet het geval. De Almelose strijdkracht bleef vooruit voetballen en combineren, en kreeg meer grip op de wedstrijd. Duels op het middenveld werden grotendeels gewonnen, terwijl de organisatie achterin goed stond. Feyenoord bleef wankelen. Kazim-Richards was voornamelijk bezig met ruziemaken, hij kwam nauwelijks in het spel voor. De thuisploeg kreeg zelfs goede kansen om de score te verdubbelen, maar liet dat na. Weghorst kopte onder de bal door uit een voorzet en Jeroen Veldmate verslikte zich vlak voor het doel van Vermeer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen