Kuyt helpt Fenerbahçe aan royale zege en koppositie

14 februari 2015, 19:55

Dankzij een klinkende zege heeft Fenerbahçe de koppositie in de Turkse Super Lig veroverd. Mede door een doelpunt van Dirk Kuyt won de regerend landskampioen zaterdag met 0-5 bij middenmoter Gaziantepspor.

Kuyt was in de 58ste minuut verantwoordelijk voor de 0-2 van Fenerbahçe, door raak te koppen na een voorzet van Moussa Sow vanaf de linkerflank. Sow zelf voerde in de daaropvolgende tien minuten de score op tot 0-4. Emre bepaalde in de 73ste minuut uit een strafschop de eindscore op 0-5. Emmanuel Emenike had de bezoekers uit Istanbul al na zes minuten aan de leiding gebracht.

Door de winst komt Fenerbahçe op 46 punten. Daarmee gaat het Besiktas (44 punten) voorbij, maar dat team krijgt zondag nog visite van subtopper Bursaspor. Galatasaray, dat met 42 punten derde staat, speelt maandag thuis tegen hekkensluiter Balikesirspor.