Mühren: "Rood was lekker geweest, maar niet beslissend"

13 februari 2015, 22:50

Het meest besproken moment van de wedstrijd tussen AZ en PSV was een overtreding van Karim Rekik op Robert Mühren, in de vijftiende minuut. De spits van AZ was doorgebroken en dus had Rekik rood moeten krijgen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis hield het bij geel.

Hoewel teamgenoot Wesley Hoedt bij het verlaten van het veld van zijn hart geen moordkuil maakte en vloekend en tierend kenbaar maakte geen fan te zijn van Nijhuis, hield Mühren zich op de vlakte. "Ik weet dat zulke situaties lastig zijn voor een scheidsrechter", toont hij zich tegenover onder meer FCUpdate.nl mild voor Nijhuis. "Ik hoor net dat de één het rood vond en de ander niet. Het was wel lekker geweest als hij hem gegeven had."

Toch wil de spits niet te lang stilstaan bij het moment in de veertiende minuut, bij een stand van 0-2 in het voordeel van PSV. Hij betwijfelt of de wedstrijd met elf tegen tien anders was gelopen. "Ik denk niet dat het beslissend geweest is. Als PSV met tien man komt te staan, kunnen ze ook goed op de counter spelen."

Met elf tegen elf wist AZ zich nog wel terug te knokken tot 2-2, onder meer door één goal van Mühren. "Ik raakte hem lekker, hij vloog keihard in de bovenhoek", zegt hij over zijn fraaie goal. De inhaalrace bleek uiteindelijk voor niets, want de winst ging alsnog naar PSV. "We werden, net zoals in de eerste helft, geslacht in de counter. Als je ziet hoe PSV eruit komt; met drie passes staan ze in onze zestien. Het is een echte kampioensploeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen