Foeke Booy: "Deze derby's zijn de krenten in de pap"

13 februari 2015, 15:11

Zondagmiddag wordt om 14.30 uur in het IJsseldeltastadion de wedstrijd van het jaar voor de mensen in Zwolle en Deventer afgetrapt. Go Ahead Eagles, de nummer vijftien van de ranglijst, gaat dan op bezoek bij nummer vijf PEC Zwolle. De Deventenaren reizen naar de IJsselderby af zonder Robin van der Meer, Lesly de Sa, Peter van Ooijen en Mawouna Amevor.

"Natuurlijk is deze wedstrijd speciaal", zegt trainer Foeke Booy op de clubwebsite over de IJsselderby. "Allereerst is het een wedstrijd waarin punten gehaald kunnen worden. Maar zeker voor de fans en de buitenwacht heeft deze wedstrijd iets extra's, zijn deze derby's de krenten in de pap. De beleving, de sfeer... Ook voor ons een extra motivatie. Niet in de laatste plaats omdat we deze wedstrijden ook in de toekomst op het hoogste niveau willen spelen", aldus de Eagles-coach.

Booy is beducht voor de Overijsselse buren. "Zwolle maakt een goed seizoen door, zeker", doelt de trainer op de vijfde plaats van de bekerhouder. "Deze wedstrijden staan echter op zich. Daarbij moeten we vooral naar onszelf kijken. Het is natuurlijk doodzonde dat we op deze manier nul punten overhielden aan het duel met Ajax (1-2, red.). Alleen, als we buiten dat moment in de slotfase denken, blijft over dat we als team echt een antwoord hebben gegeven op de weifelende periode van daarvoor. We speelden dwingender, met meer beweging en diepgang. Hiermee hebben we Ajax in de tweede helft op de knieën gedwongen, lag een zege meer voor de hand dan een gelijkspel. Als we hetzelfde brengen als tegen Ajax, kunnen we het iedereen heel moeilijk maken. Ook Zwolle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen