Twente wil spierballen laten zien in ArenA: "Lef tonen"

13 februari 2015, 14:36   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 18:34

FC Twente staat voor een uitdaging van formaat in de Eredivisie. De Tukkers gaan zondagmiddag op bezoek bij Ajax. Na nederlagen tegen ADO Den Haag (1-0) en Excelsior (1-3) hoopt Alfred Schreuder dat zijn ploeg het tij kan keren. Om dit mogelijk te maken moeten er risico's worden genomen, denkt de coach. "We moeten lef tonen."

Het liep de afgelopen weken niet zo lekker bij Twente, maar bij de opponent uit Amsterdam was hetzelfde het geval. "Ajax heeft net als wij de laatste weken wisselvallig gepresteerd", weet Schreuder. "Maar ze staan wel tweede in de competitie, dat is niet voor niets. De kwaliteit van Ajax staat buiten kijf. Dat neemt niet weg dat wij ons eigen spel moeten spelen. Naar onszelf kijken en zondag als een team spelen. Juist als het moeilijk wordt, is het belangrijk dat spelers opstaan."

Angst in de ArenA zal een slechte raadgever zijn, benadrukt Schreuder op de website van zijn werkgever. "Je moet niet bang zijn om fouten te maken, want dat hoort nou eenmaal bij voetbal. Het kan niet zo zijn dat er daardoor angst in de ploeg sluipt. Ik verwacht een open wedstrijd met twee ploegen die op de aanval spelen. Dit duel met Ajax is een mooie uitdaging", ziet de Twente-trainer in.

Schreuder weet nog niet of hij kan beschikken over reserveaanvoerder Cuco Martina. "Hij heeft vandaag een groot deel van de training mee kunnen kunnen doen, maar het wordt voor hem denk ik lastig", stelt de oefenmeester. Tot slot zal Shadrach Eghan komende zaterdag zijn rentree maken na een schouderblessure, bij Jong FC Twente. "Het is mooi dat we iedereen minuten kunnen geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen