Toekomst Veldwijk in Engeland onzeker: "Afwachten"

Toekomst Veldwijk in Engeland onzeker: "Afwachten"

13 februari 2015 – "Alles wat ik aanraakte, ging erin", zegt Lars Veldwijk over zijn vorige seizoen bij Excelsior, waarvoor hij maar liefst 34 keer doel trof in 42 optredens. Dankzij zijn uitstekende prestaties op Woudestein dwong de spits een transfer af naar Nottingham Forest, dat uitkomt in de Engelse Championship. Hoewel Veldwijk niet veel aan spelen toekomt voelt hij zich op zijn plek in Engeland.

"Het gaat hier goed met me", zegt Veldwijk op de website van zijn oude club FC Utrecht over zijn verblijf in Engeland. "Het leven hier bevalt me wel. En de sfeer is geweldig. Het is echt bizar. Elke week spelen we voor volle stadions. Mensen in Engeland léven echt voor het voetbal. Of ik Nederland mis? Kijk, vroeger ging je even voor een praatje bij je moeder langs, bijvoorbeeld. Dat gaat nu niet meer zo makkelijk. Maar aan de andere kant: het is maar een uurtje vliegen. Soms, als we eens een dag vrij zijn, ga ik even op en neer", aldus de spits.

Veel minuten, en zeker doelpunten, blijven vooralsnog uit voor Veldwijk bij Forest. "Ik hoopte op meer speelminuten in de competitie, maar ben blij dat ik in de bekertoernooien wel veel heb gespeeld", zegt de voormalig Jupiler League-topscorer. Hij weet nog niet hoe zijn toekomst er uitziet. "Dat is even afwachten. We hebben sinds kort een nieuwe manager (Dougie Freedman, red.) en met hem moet ik nog spreken over wat zijn plannen met mij precies zijn. De vorige manager, Stuart Pearce, zag mij echt als een soort project, waarmee hij aan de gang ging."

Wat betreft het niveau zit het in ieder geval wel snor in de Championship, verzekert Veldwijk. "Onze ploeg? Die kan makkelijk mee in de subtop van de Eredivisie. Ja, echt, wij zouden in de Eredivisie wel bovenin meedraaien, denk ik. We hebben hier zo veel goede spelers. Dat is op mijn beurt ook weer goed voor mij."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019