Lienden ziet af van promotie naar Jupiler League

13 februari 2015, 10:37

De twijfel zou al toegeslagen hebben bij FC Lienden en nu lijkt het definitief te zijn. De huidige lijstaanvoerder van de zondag topklasse zal niet promoveren naar de Jupiler League. Mocht de amateurclub kampioen worden, dan heeft het recht op promotie naar de eerste divisie. "Het is op basis van de huidige licentievoorwaarden niet haalbaar voor ons", geeft secretaris Nico Wagenvoort van FC Lienden echter aan tegenover Voetbal International.

Kozakken Boys, de koploper in de zaterdagtak van de topklasse, gaf in een eerder stadium aan niet te willen promoveren. Dat bood dus kansen aan Lienden. "Wij zijn altijd een voorstander geweest van een piramide", stelt Wagenvoort. "Voor de winterstop kwamen we onverwacht bovenaan te staan en als je a zegt moet je ook b zeggen. Daarom hebben we het serieus overwogen. De KNVB heeft coöperatief meegedacht. Donderdagavond hebben we besloten het niet te doen", aldus de Lienden-secretaris.

"De opgeworpen drempels zijn simpelweg te hoog voor een amateurclub", legt Wagenvoort uit. "Eigenlijk gaat het voor ons om twee zaken. Wij hebben ons kunstgrasveld laten keuren. Dat kan nog vier, vijf jaar mee en voldoet aan de eisen voor de Topklasse en straks voor de Tweede Divisie. In de Jupiler League gelden andere eisen, dan zouden we het veld moeten laten vervangen. Dat is economisch niet verantwoord. Een tweede obstakel betreft de opleidingsvergoedingen. Als wij in de Jupiler League zouden spelen betekent dit dat we voor zestien spelers opleidingsvergoedingen aan hun vorige amateurclubs moeten betalen. Dat is niet te verantwoorden aan de leden."

Lienden staat momenteel drie punten los op nummer twee VVSB, dat volgende week de opponent is van de koploper. "We gaan voor het kampioenschap en richten daarna het vizier op de Tweede Divisie", besluit Wagenvoort.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen