Twente lijkt ook in ArenA met Ter Avest te beginnen

13 februari 2015, 08:36

FC Twente met het in de uitwedstrijd tegen Ajax van komende zondag zeer waarschijnlijk nog steeds zonder Cuco Martina stellen. De reserveaanvoerder van de Tukkers ondervindt nog te veel hinder van een hamstringblessure. Net als in het thuisduel met Excelsior (1-3 verlies) lijkt de zeventienjarige Hidde ter Avest weer in de basis opgenomen te worden.

Coach Alfred Schreuder gaf aan dat Martina waarschijnlijk nog niet fit genoeg is om bij het treffen met Ajax te starten. Het biedt kansen voor Ter Avest, die als A-junior voor de rest van het seizoen zal meetrainen met de selectie van Twente. "Als het nodig is zal ik Hidde zonder aarzelen weer opstellen", stelt Schreuder tegen VI. "Hij speelde goed tegen Excelsior, geen centje pijn eigenlijk. Ik vind hem een intelligente voetballer met een goed karakter en zelfbeeld. Opbouwend houdt hij zich ook goed staande. Niet voor niets kan Hidde ook op het middenveld en in het centrum van de verdediging spelen."

De afgelopen wedstrijden liep het bij Twente niet lekker. De onervarenheid lijkt de ploeg soms de das om te doen, beseft Schreuder. "In de wedstrijd tegen Excelsior werd het bij ons heel nerveus toen we met 2-1 achterkwamen. Ervaren spelers als Andreas Bjelland  en Robbert Schilder bleven onverstoorbaar hun dingen doen, de rest is in het hoofd echter nog niet stabiel genoeg. Ze hebben allemaal talent en willen allemaal doorgroeien naar een hoger niveau. Het is een harde leerschool, maar als je een grote kerel wil worden, moet je hier doorheen zien te komen. Dat geldt ook voor mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen