Koeman kritisch op Pellè: "Haalt zijn niveau niet"

12 februari 2015, 12:41

Graziano Pellè begon uitstekend aan het seizoen bij Southampton, maar de laatste weken draait het een stuk minder bij de Italiaan. Ook tegen West Ham United kwam hij woensdag niet tot scoren, waardoor de oud-Feyenoorder nu al acht wedstrijden op een doelpunt wacht.

Coach Ronald Koeman toonde zich na het duel met West Ham United, dat in 0-0 eindigde, kritisch op Pellè. "Je moet een reactie tonen, harder werken en scherp zijn in het strafschopgebied", vindt hij. Hiermee doelt de coach van Southampton onder meer op een kopkans die de Italiaanse spits in blessuretijd kreeg, maar verprutste. "In één of twee situaties was Graziano in deze wedstrijd wat ongelukkig. Maar hij haalde niet zijn normale niveau."

Sowieso was Koeman niet tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen West Ham, dat een half uur met een man minder speelde. "Als je dertig minuten met elf tegen tien speelt moet je een doelpunt maken, maar dat lukte niet. Iedereen rende en liep met de bal, maar we maakten het veld niet breed. Er werden te veel voorzetten gegeven, dat was voor West Ham United eenvoudig te verdedigen", analyseert hij.

Door de puntendeling is Southampton gezakt naar de vierde plek in de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen