Mutaties op FIFA-ranking na Afrika Cup en Azië Cup

Mutaties op FIFA-ranking na Afrika Cup en Azië Cup

12 februari 2015 – In de top van de wereldranglijst van de FIFA hebben zich de afgelopen periode geen mutaties voorgedaan. De top acht bleef intact, waardoor het Nederlands elftal nog steeds genoteerd staat op plaats vijf. Oranje moet Duitsland, Argentinië, Colombia en België nog voor zich dulden op de mondiale ranking.

Wat opvalt aan de wereldranglijst, is dat Equatoriaal-Guinea flink gestegen is. Het land haalde als gastheer de halve finale van de Afrika Cup en klom daardoor van de 69ste naar de 49ste plaats. Ivoorkust, de winnaar van het continentale toernooi, boekte acht plaatsen winst en staat nu twintigste. Medefinalist Ghana deed ook goede zaken, door van plaats 37 naar de 25ste stek te klimmen. Algerije (achttiende), op de Afrika Cup in de kwartfinales geëlimineerd, is nog altijd het beste Afrikaanse land.

Iran steeg dankzij haar prestaties op de Azië Cup (kwartfinalist) tien plekken en staat nu 41ste. Australië is dankzij de winst van de Azië Cup 37 plaatsen opgeklommen. De Socceroos staan nu 63ste.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 8 april 2020

  2. dinsdag 7 april 2020