Marokkaanse bond in beroep tegen ongenadige sancties

11 februari 2015, 15:06

De voetbalfederatie van Marokko (FRMF) is het totaal niet eens met de sancties die het opgelegd gekregen heeft van de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Omdat Marokko de organisatie van de Afrika Cup niet meer op zich wilde nemen, werd het land fors gestraft. De Marokkanen mogen niet uitkomen op de volgende twee edities van het continentale toernooi (in 2017 en 2019) en kregen ook nog eens twee fikse geldboetes.

Marokko moet een boete van één miljoen euro betalen, maar deze valt in het niet bij de schadevergoeding die het moet overmaken naar de Afrikaanse voetbalfederatie. Deze bedraagt maar liefst ruim acht miljoen euro. "Wij gaan niet akkoord met alle sportieve en financiële sancties", stelt de Marrokaanse voetbalbond. De FRMF is van mening dat er 'geen reglementaire gronden' zijn voor de uitgedeelde straffen. De bond voegde toe dat het 'alle nodige maatregelen zal nemen om de rechten en belangen van het Marokkaanse voetbal te beschermen'.

Omdat Marokko wegens vrees voor het ebola-virus geen heil zag in het organiseren van de Afrika Cup, ontfermde Equatoriaal-Guinea zich over de organisatie. Ivoorkust won het toernooi vorige week zondag, door Ghana in de finale na strafschoppen te verslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen