Moisander lijkt Ajax voor Sampdoria te verruilen

11 februari 2015, 11:19

Dat Niklas Moisander komende zomer bij Ajax vertrekt is geen verrassing, maar de verdediger heeft al een nieuwe club gevonden. De Finse aanvoerder van de Amsterdammers vertrekt naar Sampdoria. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de huidige nummer vijf van de Serie A. Dat meldt De Telegraaf.

De 29-jarige Moisander reisde dinsdag, op de vrije dag van Ajax, naar Italië. Er waren meerderde kapers op de kust voor de centrale verdediger, maar hij opteert dus voor een overstap naar Sampdoria. Saillant is dat stadgenoot Genoa ook belangstelling had voor de Ajacied. Moisander zal met een transfervrije status verkassen naar het Stadio Luigi Ferraris, omdat zijn contract bij Ajax komende zomer afloopt.

Zodoende verdient Ajax geen cent aan Moisander, die in de zomer van 2012 voor ruim drie miljoen euro werd overgenomen van AZ. De captain zou aanvankelijk in de winter vertrekken, zodat Ajax nog wat aan hem kon verdienen, maar daar zag de regerend landskampioen vanaf. De club achtte de naar Club Brugge vertrokken Stefano Denswil niet goed genoeg om de verdediger op te volgen, waardoor Moisander aan boord werd gehouden.

De laatste plooien rond de komst van Moisander worden nog gladgestreken. De Fin wordt vandaag (woensdag) medisch gekeurd in Genoa.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen