Rutten lijkt garanties te eisen voor contractverlenging

11 februari 2015, 08:39

Het is nog altijd niet zeker of Feyenoord en trainer Fred Rutten hun samenwerking na het huidige seizoen zullen voortzetten. Er wordt al een tijdje gesproken over het aflopende contract van de oefenmeester, maar duidelijkheid ontstond er tot op heden nog niet. Rutten zou wel openstaan voor een verlenging van zijn dienstverband, maar eist een aantal garanties voordat hij zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst zet. Dat meldt Voetbal International.

Een langere samenwerking tussen Rutten en Feyenoord leek eerder er in het seizoen wel van te gaan komen, maar het is nog maar de vraag of hier sprake van zal zijn. De keuzeheer heeft de clubleiding in een uitgebreid gesprek laten weten dat hij garanties eist, voordat hij gaat tekenen. Een voorbeeld hiervan is een embargo op bepalende spelers, die komende zomer volgens hem niet mogen vertrekken. Vorig seizoen vertrokken er met Graziano Pellè, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij meerdere belangrijke krachten naar het buitenland.

Bovendien wil Rutten inzicht in de mate waarin hij de selectie kan versterken. Dit seizoen kende Feyenoord een zeer stroeve start, omdat de spelersgroep nog niet op orde was. In augustus en september verloren de Rotterdammers mede daarom dertien punten in de Eredivisie. Tenslotte kon de huidige nummer drie van de Eredivisie geen potten breken tegen Besiktas, in de voorronde van de Champions League.

Het lot van assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst lijkt verbonden te zijn aan de toekomst van Rutten in De Kuip. Beide assistenten hebben ook een aflopende verbintenis in Rotterdam-Zuid, maar Feyenoord wil pas met hen over een contractverlenging praten als Rutten heeft bijgetekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen