Standard Luik komt goed weg na macaber spandoek

Ger
10 februari 2015, 14:27   Bijgewerkt: 12 februari 2015, 17:01

Standard Luik hoeft allerminst zwaar te boeten voor het veelbesproken spandoek met de 'onthoofding' van Steven Defour. Slechts de tribune waarop in januari het gewraakte linnen te zien was, dient één thuiswedstrijd te worden gesloten.

De straf is zelfs onder voorbehoud, want als Standard kan aantonen dat het passende maatregelen trof, komt de sanctie te vervallen. Vorige maand ontvouwde de harde kern van de Rouches in het thuisduel met Anderlecht een spandoek met daarop de tekst 'Red or Dead' en een afbeelding van een strijder die een afgehakt hoofd van Defour in zijn hand houdt. De middenvelder speelde in het verleden voor Standard, maar komt tegenwoordig uit voor de Brusselse ploeg. Het was voor het eerst dat hij terugkeerde op Sclessin.

Op sociale media verafschuwden veel mensen de actie van de supporters. Er werd onder meer een link gelegd met strijders van terreurorganisatie IS, die de afgelopen maanden meerdere buitenlandse journalisten onthoofden. Standard Luik distantieerde zich pas na de wedstrijd van het spandoek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen