Van de Looi: "Dit doet vandaag even hartstikke pijn"

8 februari 2015, 20:29

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen zag zondag een wedstrijd met twee gezichten. Toch stond hij na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ met lege handen (2-4).

"In de eerste helft hebben we het goed gedaan. Het liep zoals we wilden en we hadden AZ onder druk en lieten ze niet voetballen. Dat ging erg goed behoudens de eerste vijf minuten. De tegentreffer in de extra tijd was dat beetje 'doping' dat AZ nodig aan. In de rust wilden we ook doorgaan en op zoek naar de derde treffer", aldus de trainer op de website van zijn werkgever.

In de tweede helft verloor zijn ploeg de grip op de wedstrijd. "AZ kwam agressief uit de kleedkamer en zat toen goed in het duel. We werden overrompeld en maakten zelf teveel fouten. De tweede tegengoal werd ingeleid door een te korte terugspeelbal en de derde was ook niet lekker verdedigd. De individuele verdedigingsfouten hebben ons vandaag de kop gekost tegen een zeer sterk AZ."

De subtop raakt voor Groningen uit het zicht door de nederlaag. "We wilden de aansluiting bewerkstelligen, maar konden het niet volhouden. Dat doet vandaag even hartstikke pijn. Vanaf morgen gaan we ons richten op de komende twee uitwedstrijden en moeten we zorgen dat we weer punten gaan pakken. Ik heb alle vertrouwen in mijn elftal dat we de draad weer gaan oppakken en de aansluiting terugvinden bij de subtop."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen