Ajax wint in slotfase na ondenkbare pech voor Vd Hart

8 februari 2015, 16:29

Ajax heeft zondagmiddag in De Adelaarshorst op de valreep drie punten gepakt tegen Go Ahead Eagles. In een spectaculaire wedstrijd ging het over en weer. Ajax kwam op voorsprong, maar de Eagles knokten zich knap terug. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, totdat een ondenkbaar moment in de slotfase de wedstrijd besliste. Een enorm pechmoment voor Ajax-huurling Mickey van der Hart bezorgde de Amsterdammers alsnog de winst in Overijssel.

De kracht in de beginfase van de wedstrijd was echter ook de zwakte van de Eagles: de ploeg smeet met energie. Ajax bleef de combinatie zoeken en dat lukte steeds vaker, vooral dankzij Davy Klaassen, die veel bewoog en vooruit durfde te voetballen als controleur op 'nummer 6'. Hij eiste de bal veelvoudig op en vond een collega op het middenveld of valse spits Lasse Schöne, die duidelijk iets wilde goedmaken ten opzichte van zijn zwakke optreden tegen AZ afgelopen donderdag.

De Amsterdammers profiteerden van het opportunistische spel van de thuisploeg. Ajax sloeg op de juiste momenten toe via een counter of een slimme steekpass. De openingstreffer viel dan ook na een halfuur spelen voor de bezoekers. Lasse Schöne leverde een fraaie no look-pass af richting Ricardo Kishna, die de bal op perfecte wijze laag en hard bij de tweede paal legde. Anwar El Ghazi, die wegens een makkelijke valpartij continu werd uitgefloten door de Go Ahead-aanhang, nam persoonlijk wraak en tikte de bal simpel binnen: 0-1. In eerste instantie leek het op een buitenspelgoal, maar Kishna gaf de pass nét op tijd.

Aan de andere kant was Go Ahead allesbehalve kansloos. Het kreeg soms opvallend veel ruimte, maar de finesse miste bij de thuisploeg. Glynor Plet kreeg, net als in de wedstrijd tegen Excelsior dinsdag, de voorkeur boven Marnix Kolder in de punt van de aanval. De lange aanvaller speelde echter ongelukkig, vooral vlak voor het doel. Hij was één keer dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Cillessen. Het was vooral Wesley Verhoek die de hoop levende hield in Deventer. De vleugelspeler gaf de bal een paar keer uitstekend voor, maar niemand was dodelijk voorin.

Het leek te eindigen in een gelijkspel, totdat Van der Hart een ondenkbaar moment moest doorstaan. Uitgerekend de huurling van Ajax maaide volledig over de bal heen bij een simpele terugspeelbal, die ongelukkig omhoog stuiterde toen hij wilde schieten. De doelman kon het zelf niet geloven. In de laatste minuten werd hij massaal toegezongen door de meegereisde Ajax-supporters. Go Ahead nam alle risico en stuurde vrijwel iedereen naar voren, maar de thuisploeg kon geen echte kans meer creëren. Ajax ontsnapte aan een gelijkspel in Deventer en wint met heel veel geluk: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen