Steun voor Alflen: "Sta honderd procent achter de trainer"

8 februari 2015, 08:35

Met slechts één punt uit vijf wedstrijden verloopt het voetbaljaar 2015 tot dusver dramatisch voor FC Utrecht. Door de nederlaag in Eindhoven tegen PSV (3-1) is de ambitieuze ploeg afgezakt naar de dertiende plaats, nog onder Excelsior. De gevarenzone komt akelig dichtbij en bij de Utrechtse achterban neemt de onvrede en druk op trainer Robby Alflen toe, maar aanvoerder Willem Janssen pleit voor rust.

Van een eventuele trainerswissel wil Janssen niets weten, zei hij na de wedstrijd tegen PSV tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik sta honderd procent achter de trainer. Het zou totaal onnodig zijn om hem nu weg te sturen. Je moet kijken naar het proces waar we inzitten. De coach kan de ballen er niet zelf inschieten en kan er ook niets aan doen dat we, zoals hier, in de eerste vijf minuten na rust door slordigheden twee doelpunten weggeven."

Na de wedstrijd tegen PSV (3-1) speelt FC Utrecht in de competitie tegen FC Dordrecht (thuis) en Heracles Almelo (uit). Cruciale duels, weet Janssen. "Daarom was het vooral belangrijk om tegen PSV een goed gevoel te creëren. Dat kon met een punt of overwinning, maar ook met een nederlaag. Het was vooral belangrijk om vertrouwen op te doen, richting de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Ik denk dat we daar redelijk in geslaagd zijn. We zaten goed in de wedstrijd, tot die twee tegengoals vlak daar rust. Daar baal ik verschrikkelijk van."

De druk op de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht, komend weekend in de Galgenwaard, zal enorm zijn. FC Utrecht móet winnen, weet de middenvelder. "Maar dat was ook het geval geweest als we hier drie punten hadden gepakt. Als je thuis zo vaak verliest zoals wij dit seizoen, mag je tegen Dordrecht geen flater slaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen