Everton en Liverpool scoren niet in Merseyside-derby

7 februari 2015, 20:33   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 20:41

Everton heeft haar stadgenoot Liverpool in de beladen Merseyside-derby een halt toegeroepen. Beide ploegen bleven op Goodison Park steken op een doelpuntloze remise. Zodoende is er een einde gekomen aan een serie met drie overwinningen van Liverpool. Everton wist de afgelopen negen burenruzies al niet meer te winnen.

Van de stadgenoten uit Liverpool maakte Liverpool de meeste aanspraak op een overwinning. Door zeges op Sunderland (0-1), Aston Villa (0-2) en West Ham United (2-0) had Liverpool duidelijk de smaak te pakken en dat leek tegen Everton ook weer gestalte te kregen. De ploeg van manager Brendan Rodgers creëerde genoeg kansen, maar een doelpunt leverde het niet op.

De negentienjarige vleugelaanvaller Jordon Ibe was het meest dicht bij een doelpunt voor Liverpool. In de eerste helft teisterde hij het aluminium met een kiezelhard schot. Steven Gerrard, die zijn laatste Liverpoolse derby speelde, was ook in de buurt van een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Steven Naismith. Vlak voor tijd was Seamus Coleman nog gevaarlijk namens Everton, maar Liverpool-doelman Simon Mognolet bracht redding. Het was ook te veel van het goede geweest, als The Toffees van The Reds zouden winnen.

Liverpool blijft door het gelijkspel steken op plaats zeven. Everton blijft een anonieme rol spelen in de Premier League, met een twaalfde rangschikking.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen