Onmachtig Twente voor tweede maal op rij onderuit

7 februari 2015, 20:23   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 20:54

FC Twente heeft zich in de eigen Grolsch Veste niet weten te revancheren voor de midweekse nederlaag tegen ADO Den Haag (2-0). De Tukkers waren zaterdagavond in het treffen met Excelsior het leeuwendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar twee rake spelhervattingen van de Kralingers leidde een verrassende nederlaag in voor de thuisploeg. Een trefzekere kopbal in de slotfase van invaller Kevin Vermeulen bezorgde Excelsior uiteindelijk een 1-3 zege.

Op een matig bespeelbare grasmat in de Grolsch Veste, die gaandeweg steeds meer in een modderpoel veranderde, werd al snel duidelijk dat Excelsior niet gekomen was om te voetballen. De bezoekers lieten het initiatief volledig aan Twente en loerden op de counter. De thuisploeg legde op haar beurt veel energie in de wedstrijd en had zichzelf al na een kwartier moeten belonen, maar Jesús Corona hielp een levensgrote kans om zeep door van dichtbij wild over te schieten nadat een poging van Luc Castaignos vanaf de lat zomaar voor zijn voeten was beland.

Twente wist het evenwicht snel te herstellen. Corona maakte zijn eerdere misser goed, door nu wél zuiver binnen te schieten na een lage voorzet vanaf de linkerkant. De thuisploeg bleef voornamelijk vanaf deze zijde hetzelfde recept beproeven - namelijk de druk op de wankel ogende defensie van Excelsior opvoeren - maar de slordig spelende bezoekers bleven met kunst en vliegwerk overeind.

Een tweede rake spelhervatting van de bezoekers vlak na rust dreef Twente bijna tot waanzin. Daan Bovenberg kon vanuit een corner van dichtbij ongehinderd binnenschieten: 1-2. De Tukkers bleven ook in het restant van het duel de bovenliggende partij, maar wisten nauwelijks echt gevaar meer te stichten. De Kralingers bleven succesvol achterover leunen en gaven hun tweede uitzege van het seizoen definitief gestalte dankzij een rake kopbal in de slotfase van Vermeulen, die eenvoudig kon binnenknikken na fraai voorbereidend werk van Stans. Daarmee bleef de door Schreuder zo vurig gewenste reactie uit voor Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen