RKC Waalwijk
1 – 2
VVV-Venlo

DR Congo grijpt derde plek in troostfinale Afrika Cup

DR Congo grijpt derde plek in troostfinale Afrika Cup

7 februari 2015 – De Democ. Republiek Congo heeft zaterdag historie geschreven, door sinds meer dan veertig jaar geleden weer eens in de top drie te eindigen op de Afrika Cup. Het land won de troostfinale van het continentale toernooi van Equatoriaal-Guinea na strafschoppen. In 1974, de laatste keer dat DR Congo op het podium belandde, werd de Afrika Cup overigens voor de tweede maal gewonnen.

Beide partijen kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren, waardoor de winnaar door het nemen van strafschoppen aangewezen moest worden. Van een verlenging was geen sprake. In de penaltyserie wisten Javier Balboa en Bosio niet te scoren namens Equatoriaal-Guinea, waardoor DR Congo met de derde plek aan de haal ging. Met twee reddingen in de strafschoppenreeks was doelman Robert Kidiaba de gevierde man. Hij is de oudste speler op de Afrika Cup.

DR Congo wed in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Ivoorkust (1-3), Equatorial Guinea moest in de halve finales haar meerdere erkennen in Ghana (0-3).

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020