Atlético geeft Real ongenadig pak slaag in stadsderby

7 februari 2015, 17:55   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 19:59

Het is zaterdag feest in het rood-witte gedeelte van Madrid, terwijl er in het andere gedeelte van de Spaanse hoofdstad flink getreurd wordt. Atlético Madrid maakte in het eigen Estadio Vicente Calderón namelijk korte metten met haar grote rivaal Real Madrid: 4-0. Dankzij de riante zege van Los Colchoneros is de titelstrijd in de Primera División weer helemaal opengegooid.

Enkele weken geleden deed een opvallend nieuwsbericht menig wenkrauw fronsen in de voetbalwereld. Cristiano Ronaldo werd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Córdoba slechts twee wedstrijd geschorst terwijl hij een tegenstander natrapte en ook nog eens een klapje verkocht. Er werd met verontwaardiging op de sanctie gereageerd, vooral omdat zijn schorsing uitgerekend voor het duel met Atlético was afgelopen. De Portugese superster was zodoende inzetbaar voor coach Carlo Ancelotti. De vedette kon zijn ploeg echter niet aan een overwinning helpen. Hij oogde ongeïnspireerd, net als zijn ploeggenoten. Atlético wist haar stadgenoot de stuipen op het lijf te jagen en won verdiend.

Wellicht was Real nog vermoeid, aangezien het afgelopen woensdag nog tegen Sevilla (2-1 winst) speelde. Bovendien liet het gemis van het hart van de verdediging - Pepe en Sergio Ramos waren geblesseerd - zich voelen. Atlético wist er uitermate goed van te profiteren. Er valt werkelijk niets af te dingen op het prachtige resultaat van de mannen van trainer Diego Simeone.

Real-goalie Iker Casillas was al vrij snel al ongelukkig. Door een fout van hem kon Tiago binnen het kwartier al de score openen. De na tien minuten voor Koke ingevallen Saúl Ñíguez maakte er even later met een omhaal al 2-0 van. In de tweede helft ging Atlético vrolijk verder. Antoine Griezmann maakte Raphaël Varane het leven zuur en zorgde voor de 3-0 en invaller Fernando Torres legde de bal vlak voor tijd op het hoofd van Mario Mandzukic, die de vernedering van de 'grote broer' uit Madrid compleet maakte: 4-0.

Om de aanvallende onmacht van Real te illustreren: de ploeg van Ancelotti produceerde slechts één schot, waarvan nul op doel. Door de fikse nederlaag kan FC Barcelona de koploper op één punt naderen, als het zondag van Athletic de Bilbao (uit) weet te winnen. Atlético heeft de achterstand op Real tot vier punten verkleind.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen