Van de Looi te spreken over debuterende Bacuna

Van de Looi te spreken over debuterende Bacuna

6 februari 2015 – FC Groningen-coach Erwin van de Looi is enthousiast over Juninho Bacuna. De 17-jarige middenvelder maakte donderdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) zijn debuut in het eerste elftal van de equipe uit de Martinistad en ontving na afloop complimenten van zijn coach.

"Ik vond dat hij goed inviel", zegt Van de Looi op de clubwebsite. "Ik heb ook geen enkel moment getwijfeld in de keuze voor Bacuna. In de A1 en beloften speelt hij vaak als spits, maar hij kan op meerdere posities spelen. Hij is een 'mannetje' dat totaal niet onder de indruk raakt van zoiets. Voor de club is het prachtig dat een speler uit eigen opleiding zijn debuut heeft gemaakt en we gaan vast nog veel plezier aan hem beleven in Groningen."

Juninho Bacuna is de jongere broer van Leandro Bacuna, die eveneens debuteerde bij FC Groningen en inmiddels in Engeland bij Aston Villa speelt. Juninho laat weten dat hij op de wedstrijddag contact heeft gehad met Leandro. "Hij heeft me gezegd gewoon 'mijn ding' te doen. Met de familie zijn we inmiddels vier keer naar Birmingham geweest. Twee keer in de zomer en twee keer in onze winterstop. Binnenkort moet Leandro maar eens bij mij komen kijken", lacht Juninho.

Hij vertelt enthousiast over zijn aankomst in de kleedkamer van het Polman Stadion in Almelo. "Toen zag ik daar mijn shirt hangen met rugnummer '38' en mijn naam erop. Schitterend. In de 72ste minuut mocht ik gaan warmlopen en ruim vijf minuten later maakte ik mijn debuut. Van de trainer had ik de opdracht gekregen strijd te leveren en me te laten zien. Ik denk dat dat wel gelukt is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019