Russische bond bevestigt: geld overgemaakt naar Capello

6 februari 2015, 18:20

De nationale voetbalbond van Rusland bevestigt vrijdag via de officiële kanalen dat het 'de vereiste handelingen heeft verricht om het salaris van bondscoach Fabio Capello over te maken'. De Italiaanse oefenmeester wachtte al sinds juni vorig jaar op zijn honorarium. 

Met een salaris van ruim negen miljoen euro per jaar is Capello de best verdienende bondscoach ter wereld, maar als gevolg van de economische crisis in Rusland had hij al acht maanden niet meer betaald gekregen. Dankzij zakenman Alisher Usmanov, de op één na grootste aandeelhouder van Arsenal, is daar verandering in gekomen. Usmanov heeft het benodigde bedrag geleend aan de Russische voetbalbond. De Russische minister van sport Vitaly Mutko, tevens lid van het uitvoerend comité van de FIFA, heeft hierbij als bemiddelaar opgetreden. In een verklaring bedankt de Russische voetbalbond zowel Usmanov als Mutko voor hun hulp.

Capello verlengde vorige maand, ondanks de betalingsproblemen, zijn contract als bondscoach van Rusland tot en met het WK van 2018. De mondiale titelstrijd wordt dat jaar in Rusland gehouden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen