Moisander: "Rode kaart moet geseponeerd worden"

Moisander: "Rode kaart moet geseponeerd worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 februari 2015 – Niklas Moisander was met stomheid geslagen toen scheidsrechter Pol van Boekel hem donderdag de rode kaart toonde. Na een lichte overtreding op AZ-spits Aron Jóhannsson liep de Fin al richting zijn eigen strafschopgebied, om positie te kiezen voor de vrije trap die de Alkmaarse ploeg mocht gaan nemen. Maar deze vrije trap, die overigens niets opleverde, moest de verdediger van Ajax vanaf de kant bekijken.

"Ik dacht: het is maximaal een overtreding", zegt de oud-speler van AZ tegen onder meer FCUpdate.nl over zijn duel met Jóhannsson. De aanvaller kwam ten val op het moment dat hij wegdraaide richting het doel, waardoor Van Boekel hem beoordeelde als doorgebroken speler en rood trok. Moisander snapt daar niets van. "Er was een klein beetje contact, verder was het een heel normale situatie. Ik dacht dat ik niet eens geel zou krijgen, daarom liep ik al weg om positie te kiezen voor die vrije trap. Ik kon het niet geloven toen ik die rode kaart zag."

Moisander noemt de rode kaart 'een heel rare beslissing' en hoopt dat een schorsing uitblijft. "Ik denk dat de kaart geseponeerd wordt. Als die rode kaart voor Jetro Willems geseponeerd wordt, moet dat hier ook gebeuren", verwijst hij naar de rode kaart voor de linksback van PSV in de wedstrijd tegen NAC Breda.

Als de kaart blijft staan, mist Moisander het duel van komende zondag tegen Go Ahead Eagles.

Reacties

gerelateerd