Arbiter Sanders: "Geen honderd procent uitsluitsel"

6 februari 2015, 12:13

Na afloop van Heracles Almelo - FC Groningen (2-2) ging het vooral over de arbitrage. Deze nam namelijk niet waar dat de voorzet waaruit de bezoekers vlak voor tijd gelijk maakten al over de achterlijn was geweest.

"We hebben de beelden vanuit verschillende hoeken bekeken en het heeft er alle schijn van dat de bal helemaal over de lijn is. Maar ik kan geen honderd procent uitsluitsel geven. Daarvoor zouden we een camera recht op de achterlijn moeten hebben, dan hadden we het helemaal kunnen zien. Maar vanuit dit camerapunt lijkt het erop dat de bal helemaal over de lijn is", aldus scheidsrechter Jeroen Sanders bij FOX Sports.

Sanders deed een oproep voor de invoering van videobeelden. "Het was zo'n kort moment en zo minimaal. Ik denk dat dit niet altijd met het menselijk oog waarneembaar is. Ik zou graag een camera recht op de achterlijn willen zodat we honderd procent uitsluitsel krijgen en op basis daarvan kunnen beslissen. Bij 4-0 had je er niemand over gehoord, maar nu is het een cruciaal moment en komt het volop onder de aandacht. En dat is begrijpelijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen