Ghana finalist na bizar duel met Equatoriaal-Guinea

Ghana finalist na bizar duel met Equatoriaal-Guinea

5 februari 2015 – Ghana is doorgedrongen tot de finale van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Avram Grant was donderdag in de halve eindstrijd in Malabo met 3-0 te sterk voor gastland Equatoriaal-Guinea. Met nog drie minuten te spelen werd het duel voor ruim een half uur stilgelegd vanwege misdragingen van supporters van het thuisland.

Bij het opzoeken van de kleedkamer na de eerste helft moesten de Ghana-spelers worden begeleid door de politie, aangezien de fans van Equatoriaal-Guinea hen met van alles en nog wat bekogelden. In de slotfase van het tweede bedrijf liep het helemaal uit de hand. Ditmaal richtte de aanhang van het thuisland zich op de Ghanese supporters. Zij werden onder vuur genomen met waterflessen en renden in hun zoektocht naar een veilig plekje het veld op. Het leidde tot een onderbreking van meer dan dertig minuten.

Het verschil was toen al gemaakt. In de slotfase van de eerste helft liep Ghana van 0-0 uit naar een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Jordan Ayew en Wakaso Mubarak. Eerstgenoemde benutte een penalty, de laatste was het eindstation van een counter. Mubarak werd bediend door voormalig Vitesse-speler Christian Atsu. André Ayew maakte een kwartier voor tijd met de 3-0 een einde aan het laatste sprankje hoop van het thuisland.

Na de hervatting werd het duel rustig uitgetikt en kwam de winst van Ghana niet meer in gevaar. The Black Stars spelen zondag in de finale tegen Ivoorkust, dat woensdag al won van DR Congo. Equatoriaal-Guinea en DR Congo strijden zaterdag om de derde plaats.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 5 december 2019

  2. woensdag 4 december 2019