Haemhouts bezorgt Willem II belangrijke zege op FC Utrecht

Jw
4 februari 2015, 22:42

Willem II heeft woensdagavond een zege geboekt op FC Utrecht (1-0). De Tilburgers wonnen in eigen huis dankzij een laat doelpunt van Robbie Haemhouts. Willem II speelde een uitstekende eerste helft, maar kwam daarin niet tot scoren. In een vrij matig tweede bedrijf bezorgde Haemhouts met een hard schot alsnog voor drie punten.

In Tilburg stonden twee ploegen tegenover elkaar die op papier volledig aan elkaar gewaagd waren. Zowel Willem II als FC Utrecht haalden 24 punten uit twintig wedstrijden, wat natuurlijk vooral van de promovendus uit Tilburg een knappe prestatie is. FC Utrecht was de afgelopen dagen echter niet bezig met de ranglijst. De klap van Anouar Kali op de kaak van teamgenoot Kristoffer Peterson, die daardoor een breuk opliep, was waar iedereen naar vroeg. Het leidde uiteindelijk tot excuses van de club, die door het stof ging door aan te geven dat het Kali direct had moeten schorsen voor zijn gedrag.

FC Utrecht had in de eerste helft de twee ontbrekende middenvelders goed kunnen gebruiken. Willem II won de slag op het middenrif met verve en was veruit de betere partij. De aanvallende instelling leidde tot een paar uitstekende kansen, waarvan er één benut had moeten worden door Samuel Armenteros. De clubtopscorer van Willem II kon voor een bijna volledig open doel scoren, maar schoot de bal uitgerekend tegen de enig overgebleven FC Utrecht-speler op. Ook Robbie  Haemhouts kreeg een vrije schietkans, maar was oog in oog met doelman Robbin Ruiter niet koelbloedig.

FC Utrecht stelde daar bar weinig tegenover. Yassin Ayoub was de enige die echt dreigend was, maar produceerde een afzwaaier. De net weer teruggekeerde Tommy Oar, die met Australië de Azië Cup won, kon daar weinig aan veranderen. Willem II kon in de rust dan ook vooral boos zijn op zichzelf.

In de tweede helft zakte het niveau naar een minder aantrekkelijk niveau. FC Utrecht ging wel aanvallender spelen, maar kon dat nauwelijks uitdrukken in het aantal kansen. Willem II kon daarentegen niet de energie opbrengen van de eerste helft. Het leverde een pover vervolg op, waarin beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen.

Het duel leek daarom uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Willem II trok de wedstrijd alsnog naar zich toe in de slotfase. Haemhouts dribbelde met de bal richting het strafschopgebied en haalde hard uit: 1-0. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter dook nog naar de verre hoek, maar was te laat. Willem II kan naar boven kijken in de Eredivisie, waarbij het linkerrijtje in zicht komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen