ADO wint op eigen verjaardagsfeest van FC Twente

4 februari 2015, 20:30

ADO Den Haag heeft in het eigen Kyocera Stadion belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Tegen FC Twente wonnen de Hagenaren met 2-0 dankzij een doelpunt van debutant Alexandr Jakovenko en een benutte strafschop van Roland Alberg.

ADO vierde voor eigen publiek haar 110-jarig bestaan en speelde in dat kader in een speciaal jubileumshirt. Tegenstander FC Twente verstoorde al eens een jubileumfeestje. In 2000 waren de Tukkers met 1-0 te sterk voor Ajax dat zijn honderdste verjaardag vierde. De ploeg van Alfred Schreuder liet in de beginfase zien dat ze niet van plan waren wel mee te werken aan het Haagse feestje.

Al na een paar minuten spelen schoot Hakim Ziyech de bal prachtig op de lat uit een vrije trap. Twente drong ADO terug en het leek een kwestie van tijd voor de 0-1 zou gaan vallen. Dat gebeurde niet en ADO liet aan de andere kant zien het wel moet.

Debutant en aanwinst Jakovenko snoepte de bal slim af van Darryl Lachman en kon zomaar doorlopen op Sonny Stevens. Uiterst rustig schoof Jakovenko na een kwartier de thuisploeg naar 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen niet groot en had Twente steeds meer moeite om door de muur van Haagse verdedigers te komen, ruststand: 1-0.

In de tweede helft leek Twente vol op de aanval te gaan om alsnog de punten uit het vuur te slepen. Maar echt grote kansen kregen de Twentenaren niet. Mike van Duinen kreeg wel zo'n mogelijkheid. Op aangeven van de ingevallen Xander Houtkoop zag hij zijn inzet gered worden door Stevens.

Even later viel het doek definitief voor Twente toen de ongelukkig spelende Lachman Alberg in het strafschopgebied onderuit trok. ADO kreeg een penalty, die beheerst werd binnengewerkt door Alberg zelf, eindstand: 2-0. De ploeg van trainer Henk Fraser stijgt met deze overwinning een plekje op de ranglijst naar de veertiende stek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen