West Ham en Sakho komen weg met boete en reprimande

4 februari 2015, 15:20

West Ham United kan opgelucht ademhalen. Hoewel de FIFA bewezen acht dat de club niet juist gehandeld heeft in een zaak rond Diafra Sakho, is een forse straf uitgebleven. De Londenaren moeten een boete van omgerekend zo'n 100.000 euro betalen en hebben een reprimande gekregen. Sakho komt er vanaf met alleen een reprimande, zo blijkt uit een verklaring van de wereldvoetbalbond.

De FIFA besloot een onderzoek in te stellen naar West Ham United en Sakho nadat de speler op 25 januari meespeelde in de FA Cup-wedstrijd van zijn club tegen Bristol City. In dit duel maakte hij het winnende doelpunt. Opmerkelijk, aangezien Sakho eigenlijk was opgeroepen voor de nationale ploeg van Senegal. Deelname aan de Afrika Cup was volgens de speler en zijn club echter niet mogelijk, omdat hij kampte met een blessure.

Clubs zijn verplicht om spelers af te staan aan nationale teams en omdat Sakho meespeelde in de FA Cup-wedstrijd, drong de vraag op of hij de spits niet gewoon naar de Afrika Cup had moeten gaan. Op dat moment zat Senegal namelijk nog in het toernooi, het land werd pas twee dagen later uitgeschakeld.

Door het onderzoek van de FIFA leek de kans reëel dat West Ham Unitd bijvoorbeeld uit de FA Cup zou worden gezet, maar zo werd wil de voetbalbond niet gaat. Het blijft bij een boete en berispingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen