KNVB seponeert razendsnelle rode kaart Willems

4 februari 2015, 11:04

De rode kaart van Jetro Willems verdwijnt uit de boeken. De KNVB heeft de prent van de PSV-verdediger geseponeerd, meldt zijn club. Willems werd in de wedstrijd tegen NAC Breda al na 29 seconden van het veld gestuurd, de snelste rode kaart uit de geschiedenis van de Eredivisie.

Willems kreeg in het Rat Verlegh Stadion een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom na een charge op NAC Breda-verdediger Gill Swerts. Televisiebeelden wezen echter uit dat de PSV-speler zijn tegenstander niet raakte. Direct na het duel zag Blom zijn fout al in: "Ik moet met de billen bloot. Ik baal hier heel erg van. Ik had geen rode kaart moeten geven. Willems raakte de speler helemaal niet. Ik vind het ook zeer oncollegiaal van Swerts", zei hij bij FOX Sports.

Swerts, door PSV'ers een 'matennaaier' genoemd, zag het zelf anders: "Mijn eerste reactie is er een van schrik. De bal valt '50-50'. Ik spring op om iets ergs te voorkomen. Ik val ongelukkig en blesseer daarbij mijn heup. Dat is ook de reden dat ik de tweede helft wordt gewisseld", sprak de Belg op de website van zijn club.

Nu de rode kaart geseponeerd is, mag Willems komend weekend weer meespelen bij PSV. De ploeg uit Eindhoven, de koploper van de Eredivisie, speelt zaterdagavond in eigen huis tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen