Gorré gaat door als bondscoach van Suriname

Ger
2 februari 2015, 10:17

Dean Gorré waagt als bondscoach een poging om Suriname naar het WK van 2018 in Rusland te loodsen. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax was al tijdelijk als keuzeheer werkzaam. Hij coachte bij een officieuze interland die Suriname afwerkte met een gelegenheidselftal bestaande uit Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond.

Gorré kan voorlopig echter nog niet over die spelers beschikken tijdens de WK-kwalificatie. Het is wachten op een wetswijziging die een dubbel paspoort mogelijk maakt. "Ik moet het in de WK-kwalificatie voorlopig doen met alleen spelers uit de Surinaamse competitie", zegt de 44-jarige Gorré in De Telegraaf. "Ik krijg de nationale selectie elke maand een week tot mijn beschikking."

Suriname speelt in juni in de eerste play-off tegen de winnaar van Nicaragua-Antigua. "Als we die verliezen is de WK-droom al over. Bij winst volgt in september de tweede play-off en als we die overleven komen we in de groepsfase." Het dienstverband van Gorré loopt in eerste instantie tot en met juni. "Ik doe het uit liefde voor Suriname, want het is geen betaalde baan. Ik krijg alleen een onkostenvergoeding. Mijn ouders wonen nog in Suriname, dus ik eet lekker bij mijn moeder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen